#1 2011-04-23 16:24:38

Adam

Administrator

33750529
Punktów :   

Bo¿e kierunkowskazy

Pamiêtam tekst doktora Hous'a:- Jak kto¶ mówi do Boga, to jest normalne, ale jak kto¶ s³yszy jak Bóg do niego mówi to ju¿ pocz±tek choroby... i tu mamy przyk³ad jak nawet wybitna z pozoru m±dro¶æ mo¿e prowadziæ do...g³upoty:P

Ludzie, a miêdzy innymi i ja szuka³em kiedy¶ sposobu na ¿ycie jakiego¶ ¼ród³a podpowiedzi:) mo¿e nie w horoskopach czy wró¿kach, ale w jaki¶ m±drych ksi±¿kach, psychologii, filozofii i innych tego typu rzeczach:P Owszem nie ma w tym nic z³ego, ale czy nie lepiej porozmawiaæ o tym z Szefem szefów, a przy okazji Ojcem?

Przepraszam ¿e tak uparcie do tego wracam ale mam straszn± ochotê dzielenia siê tym jakim wielkim autorytetem jest dla mnie... Pismo ¦wiête!

Wiadomo, ¿e jak chce ¿eby Bóg mnie prowadzi³ to w³a¶nie w Biblii mam ogólne wytyczne dotycz±ce Jego woli.
Ale w³a¶nie co muszê oddaæ? Czy co¶ tracê na przestrzeganiu Bo¿ych praw i spe³nianiu Jego nakazów?

Ale ma³o tego. Przecie¿ jestem wyj±tkowy:D i jedyny taki na ¶wiecie:D (jak ka¿dy:) ) Jednak skoro jestem szczególny to i szczególna jest wola Bo¿a dla mnie i zawsze konkretne wersy z Pisma ¦wiêtego przynosz± mi ¶wiat³o Dlatego warto jest z niego korzystaæ szczególnie w trudnych sytuacjach np. decyzjach ¿yciowych czy niepewno¶ciach albo zagubieniu:) Ciekawi mnie czy te¿ ju¿ tego do¶wiadczyli¶cie ¿e Bóg mówi do Was przez wersy z Biblii czy mo¿e to co mówiê to jaka¶ "czarna magia";P

Hehe a wiecie co jest fajne? ¯e to nie jest wszystko:P Pamiêtacie jak siedzieli¶my w Elicie i kto¶ powiedzia³ ¿e Duch ¦wiêty dzia³a ¿e mo¿emy sobie pogadaæ? W³a¶nie Duch ¦wiêty nie tylko dyktuje nam zdanie Boga na dany temat przez Bibliê ale te¿ mówi przez nas i do nas gdy siê modlimy:) w pewnym momencie zaczê³o mnie to bardzo fascynowaæ...

Ja zwyk³y cz³owiek siadam sobie czy klêkam i rozmawiam z Bogiem...S³oñce od Ziemi jest oddalone o ok. 150 milionów km a takich uk³adów i gwiazd s± miliony...i jak pomy¶lê ¿e Bóg powiedzia³ niech stan± siê gwiazdy...a ja mogê do niego mówiæ i w³a¶nie S£UCHAÆ! Go kiedy tylko zechce...

A to wszystko dziêki Jezusowi i Jego darowi dla nas czyli Duchowi ¦wiêtemu. Jestem bardzo wdziêczny za Jego prowadzenie mnie tak jak i wielu ludzi przez dobre my¶li ró¿ne i rozja¶nienie w g³owie.

Albo te silne wra¿enia i emocje jak p³acz ze szczê¶cia i wzruszenia czy ¿alu ale i wdziêczno¶ci za przebaczenie. Kiedy pierwszy raz do¶wiadczy³em takiej modlitwy my¶la³em ¿e to emocje ale po wielu razach ju¿ by³em 100% pewny ¿e to nie s± tylko moje uczucia ale to mówi Pan, a ³zy na policzku to efekt (w ramach wyja¶nienia pomimo ró¿nych przebojów ¿yciowych od dzieciñstwa nie zdarzy³o mi siê p³akaæ ale przy modlitwie to co innego:P )

No i te odczucia czasami albo ¿e co¶ sprawia ¿e chce co¶ zrobiæ albo w³a¶nie na odwrót ¿e czego¶ nie chce to jest dla mnie i bêdzie ju¿ zawsze niesamowite

A mo¿e kto¶ jeszcze zna jakie¶ niezwyk³e metody prowadzenia cz³owieka przez Boga? ;>

Lepiej napisaæ g³upotê ni¿ przemilczeæ co¶ wa¿nego:)

Stopka forum

RSS